27. November 2020

Premiär för Skillnadens blommor

Välkommen till Skillnadens blommor! Nu är det dags att ge mina älskade blommor plats i det digitala trädgårdsland jag skapat. Här bjuder jag på odlingstips, buketter och

Sara håller ett stort fång blandade blommor.

Ett stort fång blandade blommor, skördade i min lilla trädgård på berget i september 2020.

 

2021 är det tio år sedan jag skapade Skillnadens Trädgård – familjens gröna oas som gjort oss självförsörjande på grönsaker. Redan första året jag odlade, 2011, har blommorna haft en självklar del i köksträdgården. Ringblommor, rosenskära, krasse, atlasblommor och blåklint var bland de första att pryda den nya köksträdgården, tillsammans med grönsakerna. Det är så jag sett blommorna. Som hangarounds till grönsakerna. Alltid några snäpp ner på listan över viktiga saker i köksträdgården. Aldrig riktgit prioriterade, men ändå ack så viktiga.

Nu är det dags att lyfta blommorna och låta dem få glänsa på samma plats som grönsakerna!

 

Sara med en fint bunden bukett i orange och mörkrosa färger.

 

Skillnadens blommor är min nya blogg, där jag hoppas kunna dela en god del av mina erfarenheter av att odla blommor. Det är ju i första hand odlare som jag är. Även om jag inte skrivit särskilt om blommor tidigare på Skillnadens Trädgård (där grönsakerna är i fokus) har jag ju odlat massor av blommor och lärt mig en hel del de senaste tio åren. Kanske kan du hitta lite inspiration och tips till din egen odling.

Tips: Vad vill du läsa?
Många av er som följer mig har väntat och längtat efter att få läsa om blommor här på Skillnadens. Kommentera gärna och berätta om det är något särskilt du undrar över eller vill läsa mer om. Det jag inte redan vet vill jag gärna lära mig om. Då kan vi upptäcka mer tillsammans!

På Skillnadens blommor vill jag också dela med mig av en helt ny och fantastisk del av mitt odlingsliv. Jag har för första gången någonsin blivit intresserad av att skapa med blommor! Det började med buketter. Jag har också gjort arrangemang, både stora och små. Framför allt har jag njutit av att se blommorna i andra sammanhang än i trädgården. Och jag har njutit av att känna dem, dofta på dem, fundera på dem och sätta dem i sammanhang där de fyller mitt liv med glädje.

 

Snittblommor i arrangemang

Foto: Maria Fors Östberg

Snittblommor i bukett

Foto: Maria Fors Östberg

Snittblommor i bukett

Foto: Maria Fors Östberg

Jag är oerhört grön när det kommer till att fixa och trixa med blommor och känner mig ofta både okunnig, generad och kanske rent av lite fånig. Men jag är väldigt bekväm med att berätta om vad jag gör och tänker att min upptäcktsresa på olika sätt kan vara inspirerande för fler än mig själv. Därför vill jag göra den här bloggen, så att vi kan blomma tillsammans.

Maria och Ida bakom kameran

Som du vet har jag ett härligt gäng tjejer i min redaktion. Och alla älskar blommor! Maria Fors Östberg och Ida Sjöö är fotografer och gissa om de blivit glada över en blommig plattform som Skillnadens blommor?!? Inläggen du kan läsa här på bloggen är alltid skrivna av mig, Sara Bäckmo, men för att göra Skillnadens blommor till något lite extra har vi valt att låta Marias och Idas bilder illustrera inläggen. Vi har haft så otroligt roligt under sommaren och hösten när vi fotograferat till bloggen! Det här blir ett superkreativt projekt som ger oss i redaktionen ett gemensamt projekt där vi kan använda våra olika kompetenser till max.

Som en fin avslutning på blomsteråret hade vi i september en workshop med Emily Bratt i min lilla frustuga.

Skillnadens blommor kommer att uppdateras med jämna och ojämna mellanrum. Nya inlägg delas på Skillnadens Facebook-sida och på Skillnadens blommor på Instagram. Vi provar också något nytt, med en funktion där du kan prenumerera på blogginläggen via mail. Om du vill ha en notis per mail när det finns ett nytt blogginlägg att läsa, kan du fylla i dina mailuppgifter nedan.

Tack för att du vill följa med på det här äventyret!

Text: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg & Ida Sjöö

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *